Alkoholbehandling – også for resten af familien

Er du kæreste eller ægtefælle til en person, som har udviklet et alkoholmisbrug, bør du faktisk skride til handling. Det kan godt være, at det virker svært og hårdt. Det er også muligt, at den misbrugsramte vil reagere med vrede og afvisning på dine velmente tilnærmelser. Og det er særdeles sandsynligt, at han eller hun vil benægte, at der skulle foreligge et problem.

Mange misbrugere – her under alkoholikere – oparbejder en evne til at skyde problemerne fra sig og benægte deres eksistens – også over for sig selv. Når man bliver alkoholiker, er det jo sjældent for sjov. Som oftest udvikler man et alkoholmisbrug, fordi man slås med store problemer eller indre dæmoner.

Oven i al denne elendighed har man ike brug for flere problemer. Som konsekvens her af bliver alkoholismen til et ikke eksisterende problem, og i hvert fald ikke noget andre skal blande sig i – ikke engang ens samlever, mand eller hustru.

Hjælp din misbrugsramte nære – også for din egen og for børnenes skyld

Hvis der tilmed er børn inde i billedet, er det ekstra og særligt vigtigt at du træder i karakter. Du har sikkert udviklet en adfærd som har til formål at arbejde rundt om alkoholismen. Måske dækker du over din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle over for jobbet, familien og vennerne, og måske har du lært børnene at være stille når mor eller far sover brandert ud. Denne adfærd er dog yderst skadelig og destruktiv, og skal omgående høre op. I stedet bør du søge hjælp på et misbrugscenter, som kan tilbyde behandling af alkoholmisbrug samt hjælp til resten af familien.

Hos Behandlingscenter Stien finder du dygtige og kompetente behandlere, som står klar med såvel et afvænnings og behandlings forløb for den direkte misbrugsramte, og et sideløbende familie forløb med terapi for dig og for dine børn.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Astrid Pedersen