Flot og levende trægulv med en gulvafhøvling i Tilst

Et trægulv, som helt sikkert har set bedre dage, og måske endda er belagt med grim og slidt fernis eller mørk gulvlak, er sjældent en fryd at beskue. Er du kommet i besiddelse af en bolig af ældre dato, hvor trægulvet fremstår noget bedaget, har du sikkert tænkt over en udskiftning af trægulv.

Men det er slet ikke sikkert, at du behøver at rykke det gamle trægulv op eller dække det med et ny for at få det flotte og lyse gulv, du drømmer om. Det gamle, skrammede trægulv kan sagtens være sundt og intakt, selv om træværkets overflade fortælle en anden historie. Og her er det, at en dygtig og erfaren gulvmand kommer ind i billedet.

Hvad kan en professionel gulvmand gøre for mig?

En faglært gulvmand med erfaring og ekspertise inden for behandling af trægulve vil hurtigt kunne vurdere, hvad der skal til for at få dit gamle trægulv til at stå som nyt. I de tilfælde, hvor gulvet blot er mærket af almindelig dagligdags slitage, vil din gulvmand højst sandsynligt anbefale en skånsom gulvafslibning med en tilhørende efterbehandling. Men hvis gulvet er godt gammeldags smadret – eller dækket af et tykt lag gulvlak – går vejen til det lækre, lyse og ensartede trægulv gennem en grunding gulvafhøvling. Din gulvmand vil kunne varetage denne gulvafhøvling med det rette håndelag og den fornødne ekspertise – og garantere dig det mest optimale resultat.

Det anbefales ikke, at du selv giver dig i kast med opgaven. En maskine til gulvafhøvling er væsentligt mere omstændelig at manøvrere end en maskine til gulvafslibning – og med et langt større potentiale for ulykker. Derfor bør du overlade din gulvafhøvling til en faglært håndværker, som samtidig vil have de bedste forudsætninger for at vurdere, hvor meget der skal høvles af trægulvets overflade for at opnå den eftertragtede ensartede overflade.

Læs mere om gulvafhøvling på gkservice.dk

Astrid Pedersen