Hvad er nu lige det for noget med en negativ rente?

advertorial

De færreste havde nok regnet med, at der skulle komme en dag, hvor man skulle tage sig i agt for negativ rente, men sådan ligger landet simpelthen for mange banker og dermed kunder.

Dog skal man op i en vis størrelse med penge, før man kan tale om, at du skal holde øje med, om du betaler negativ rente, men det kunne jo komme på tale for dig, eller du er nysgerrig efter, hvad det drejer sig om.

Så er det værd at læse videre.

Kan du huske en tid, hvor man sagde, at hvis man vandt i lotto, så kunne man indsætte præmiesummen i banken og leve af renterne?

Dengang var renten meget høj ved at sætte penge i banken, fordi det var bankens måde at sige tak til en for tilliden om at lade ens penge stå hos dem.

Ødslede man så ikke pengene bort og kunne leve på en sten, så var det måske reelt muligt at leve af renten, men ellers skete det nok næppe.

Du betaler penge for at have penge i banken

Den omtalte rente i eksemplet er en positiv rente, fordi du fik penge for at have penge stående i banken.

Så faldt renten til nul, hvilket var en skam, men det var da bedre end at betale penge for at have penge stående banken – men det er simpelthen det, der sker nu i nogle banker.

Hvis du har indsat et stort beløb i en bank, så kan du komme til at betale såkaldt negativ rente, hvilket er en rente for at have pengene stående.

Som sagt skal man over et vist højt beløb, før det bliver aktuelt for en, men det er jo værd at undersøge, hvad din egen bank har af regler på det område.

Det er jo surt at miste penge i kraft af bare at have penge!

Anders Lundtang Hansen