Vælg en boligadvokat, hvor du ikke skal betale, hvis du ikke køber

Når du køber en ny bolig, handler det om at spare, hvor du kan. Det vil være med til at gøre, at du ikke kommer til at betale flere penge end højst nødvendigt for din nye bolig. Det kan derfor være en god ide, at du ser på, om der er nogle af de forbedringer, du skal lave i huset, som du selv kan lave, og om du kan få venner og familie til at komme og hjælpe dig med at flytte tingene. 

Men faktisk kan du starte med at finde på smarte løsninger, der kan spare dig for penge, allerede inden du overhovedet har købt din bolig. Det kan du gøre ved, at du vælger en boligadvokat, der kun tager sig betalt for det, hvis du køber huset. Det er med til at sikre, at du ikke kommer til at bruge en masse ekstra penge på en advokat, der har læst papirer på huse igennem, som du så er endt med ikke at købe alligevel. 

Selvom priserne på boligadvokater ikke er vanvittigt høje, løber det hurtigt op, hvis du skal betale for det flere gange. Det er derfor smartest, at du vælger en af dem, der har et no cure, no pay princip. Det betyder, at hvis advokaten finder ud af, at der er noget galt med det hus, som du er interesseret i, vil du i mange tilfælde lade være med at købe det – og så skal du ikke betale for det. 

Det kan dog også være, at du vælger at købe huset, selvom advokaten har sagt, at der er noget galt med det. Når du er klar over, hvad der er galt med boligen, kan du bruge det til at få den forhandlet ned i pris, så du har råd til at reparere, udskifte, forbedre, og hvad du nu ellers har brug for for at rette op på boligen. I det tilfælde skal du selvfølgelig betale boligadvokaten. 

Det kan virke mærkeligt, at du ikke skal betale boligadvokaten, selvom de gør et stort stykke arbejde for dig og netop hjælper dig ved at undgå en dårlig handel. Ofte skyldes det dog, at boligadvokaten meget hurtigt kan få øje på problemer ved en bolig. Det kan for eksempel være ved at kigge tilstandsrapporten igennem og se, hvad der er af problemer ved den. Når man er trænet, kan man ofte meget hurtigt finde ud af, om en bolig er et godt køb eller ej. Læs mere på https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-priser/ 

Emilie Ann Jacobsen